Vizita bloggerilor vrânceni la Vincon

21/04/2013 at 19:20

De fiecare dată când ieşim din judeţ şi îi spunem cuiva că venim din Vrancea, încep nesfârşitele discuţii despre „Tărâmul Vinurilor” şi despre cât de faine sunt viile în zona noastră, despre cum ar trebui ca fiecare vrâncean să aibă cel puţin 5 litri de vin în debara şi, inevitabil, se ajunge şi la „tu cum de nu ai adus o sticlă de vin cu tine?”.

E bine ca atunci când suntem prinşi în discuţii care ne privesc in mod direct, să ştim cum să reacţionăm, cum să răspundem provocărilor şi, dacă-mi permiteţi, să ştim şi cum să ne lăudăm.

Ieri, la invitaţia lui Alin Ioniţă şi a celor de la Vincon, am vizitat Crama Paradis din Focşani, apoi Beciul Domnesc, iar la sfârşit locul unde se fabrică şi se îmbuteliază vinul la Odobeşti.

A fost experienţă pe cinste, cu degustări de vin şi de vinars, cu râsete multe, poveşti despre păstrarea vinului în sticlă şi despre istoria Vincon, iar la sfârşit toţi am plecat acasă cu o idee mai deştepţi şi mai informaţi în ceea ce priveşte vinul dar, mai ales, în ceea ce priveşte vinul vrâncenesc. Din degustări eu n-am înţeles mare lucru, pentru că nu prea sunt băutor de vin, dar am învăţat cum se face o degustare, iar de acest lucru sunt extrem de încântat.

Printre altele, am învăţat şi cum se fabrică şi se păstrează vinul la nivel industrial, cum se vinde, cum se împachetează şi cum se măsoară calitatea sa. Pe scurt, am văzut cum arată o fabrică de vin şi o cramă în spatele copertinei. Ba chiar am făcut un film despre împachetarea vinului după îmbuteliere, pe care vă invit să-l urmăriţi.

Le mulţumim celor de la Vincon pentru ospitalitate şi pentru răbdare şi, bineînţeles, îi mulţumim lui Alin Ioniţă pentru că ne-a strâns pe toţi într-o vizită atât de faină. Care toţi? Puteţi vedea în poza de mai jos.

toata gasca - invitatie vincon

Fotograf: Adrian Fluture