Sprijinirea proiectului „Împreună suntem Europa”

01/06/2012 at 18:05

Bloggerii vrânceni au sprijinit proiectul „Împreună suntem Europa”, desfășurat de  o echipă de elevi vrânceni în perioada aprilie-mai 2012, ajutând organizatorii în diseminarea informațiilor privind campania de promovare a valorilor europene.

impreuna suntem europa

Campania de promovare și informare în legătură cu valorile europene a ajuns la final. În perioada 3-13 mai 2012 au fost organizate, sub egida valorilor europene, o serie de activități ce au avut ca scop informarea elevilor și nu numai în legătură cu Uniunea Europeană, Consiliul Național al Elevilor și valorile promovate de aceste structuri în învățământul românesc.
Activitățile organizate în cea de-a doua etapă a concursului național de proiecte „Europa mai aproape de CNE” au fost reprezentate de aplicarea unor chestionare elevilor Colegiului Național „Unirea”, realizarea unui flashmob, realizarea unei scenete de teatru-forum, organizarea unei acțiuni de diseminare la Centrul de Tineret, precum și o dezbatere cu elevii uniriști.
Campania de informare a avut ca public-țintă elevii Colegiului Național „Unirea”, însă s-a bucurat de sprijinul membrilor și voluntarilor Consiliului Județean al Elevilor Vrancea (fiind astfel implicați elevi de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Liceul cu Program Sportiv Focșani). De asemenea, proiectul „Împreună suntem Europa” s-a bucurat de sprijinul Asociației Potpourri și al blogosferei vrâncene.
Scopul principal al acestui proiect a fost reprezentat de informarea elevilor asupra valorilor europene, a modului în care acestea caracterizează cetățeanul european al mileniului al III-lea și a rolului formator pe care îl are Consiliului Elevilor în formarea viitorilor cetățeni promotori ai spiritului și valorilor europene. Obiectivul principal al acestei campanii de informare este reprezentat de popularizarea valorilor europene evidențiate în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Proiectul s-a aflat printre câștigătorii competiției naționale „Europa mai aproape de CNE”.