Mai mult decât o plimbare până la Bruxelles și înapoi :)

25/10/2012 at 21:57

Într-un articol trecut, aminteam de sprijinul oferit de Blogosfera Vrancea într-o campanie desfășurată de un grup de elevi. Principalul scop era promovarea valorilor europene și… rezultatele au fost pe măsură. Proiectul „Împreună suntem Europa” s-a desfășurat în luna mai 2012 și, în activitățile sale, elevii au participat cu plăcere. Le mulțumesc încă o dată pe această cale pentru că au vrut să se implice într-o piesă demonstrativă de teatru-forum, pentru că au participat la un flashmob mai mult decât fain la Colegiul Național „Unirea”, pentru că s-au implicat activ în dezbaterile și prezentările susținute!

Schimbarea garnizoanei @ Praga

Schimbarea garnizoanei @ Praga

De asemenea, au apărut peste 15 reacții despre aceste evenimente în mass-media locală și în blogosferă (Blogosfera Vrancea + Chinezu), articolecare au avut un impact foarte mare în desfășurarea concursului. De ce? Pentru că proiectul s-a aflat printre cele câștigătoare ale concursului național „Europa mai aproape de CNE”. Ura! Premiul, consumat exponențial timp de opt zile la începutul lunii octombrie, s-a dovedit a fi o experiență de neuitat.

Sub influența Germaniei

Sub influența Germaniei

Între 30 septembrie și 7 noiembrie, postările de pe timeline-ul meu strângeau like-uri într-un mod fascinant. E drept că nici nu prea aveam timp să admir notificările de pe Facebook în timp ce panorama oferită de Citadela Budapestei mă cucerea, vorbeam în românește despre țuică, Brașov, Focșani, București, Dacia, Skoda, suveniruri,  în Praga, la miezul nopții, cu un domn bulgar mutat de câțiva ani buni acolo, în timp ce asistam la schimbarea garnizoanei, când treceam pe lângă aeroportul din Frankfurt sau când făceam poze Băncii Central Europene, unui pod fain, Domului… Desigur, obiectivele sunt mult mai multe. Au urmat orașele Anvers (de notat: belgian beer), Bruxelles (goana după ciocolată belgiană, zeci de poze cu și în Parlamentul European, prezentare a instituțiilor europene acolo, fiind punctul culminant al excursiei), Stuttgart, Viena, București… Focșani.

Eu si Romania

O legatura de suflet :)

Scriind acest articol, mi-am dat seama că pe blog m-am rezumat doar la trei postări: două galerii foto (Atomium, Parlamentul European) și un mesaj în care îmi anunțam indisponibilitatea în acea săptămână.

Ce a mai însemnat această excursie? Ei, bine, mici discuții cu cetățeni din diverse țări, pe stradă, în engleză și franceză, contact cu alte civilizații (da, am zis bine „civilizații”), câteva idei faine văzute, îmbogățirea culturii generale, experiențe memorabile, o lungă călătorie cu un autocar alături de amici din Consiliul Național al Elevilor, bloggeri și jurnaliști, o mulțime de comparații între România și Europa (e drept, sunt capitole la care stăm foarte bine, dar și capitole la care avem minusuri), aflat curiozități, zeci de GB de poze, zeci de GB de poze făcute de alții, dar nedescărcate, admirat priveliști prin țările prin care am trecut: România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Austria.

Făcând parte din ambele tabere (Consiliul Național al Elevilor și blogosferă), pot să spun că am primit felicitări pentru că Blogosfera Vrancea este alături de inițiativele tinerilor din comunitatea locală. Acestea au venit din partea secretarului executiv al Consiliului Național al Elevilor, Georgiana Epure, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Sibiu, organizație ce a coordonat un concurs de blogging dedicat elevilor în prima jumătate a acestui an.

Sfârșit. Sau nu…