A fost montat primul cod QR din oraşul Focşani

21/04/2013 at 18:44

cod-qr-borna-de-hotarIdeea a pornit de la, fără niciun pic de modestie, mine. Acum un an am scris pe blogul meu un articol în care am spus că mi-ar plăcea ca pe fiecare monument sau clădire importantă din Focşani să se găsească un cod QR care, odată scanat, să-ţi arate informaţii despre obiectul respectiv. Informaţiile puteau fi atât pentru locuitorii din Focşani care doreau să mai ştie câte ceva despre istoria oraşului, cât şi pentru posibilii turişti.

Circumstanţele au făcut ca proiectul să moară fix în articolul respectiv, pentru că n-am mai avut timp să mă mai interesez cum aş putea realiza aşa ceva. Tudor, în schimb, a considerat-o o idee numai bună de a fi implementată şi, cu ajutorul Asociaţiei Potpourri, a pus la punct un proiect de implementare al unor coduri QR pe toate monumentele istorice din judeţul Vrancea. În ajutor i-a sărit şi domnul Florin Mincu Iliescu, director la Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea, care a fost de acord cu propunerile venite din partea lui Tudor şi a spus că susţine proiectul cum poate dumnealui mai bine.

Pe 18 aprilie 2013, de Ziua Internaţională a Monumentelor şi Siturilor Arheologice, prima plăcuţă QR din Focşani a fost implementată. Locul ales a fost Borna de Hotar din Focşani, unul dintre cele mai importante monumente ale noastre.

Au fost prezenţi câţiva bloggeri vrânceni, jurnalişti de la ziarele locale şi câteva persoane de la televiziunile locale.

Cu această ocazie am demonstrat că o idee bună şi un blogger implicat pot face schimbări tare frumoase în oraşul în care locuiesc.

Mai sunt pregătite coduri pentru încă 250 de monumente din Vrancea şi, la sugestia domnului Florin Mincu Iliescu şi cu ajutorul Primăriei, sunt destule şanse să plantăm câteva coduri şi pe străzile importante din Focşani. De exemplu, dacă stai pe strada Longinescu şi vrei să ştii cine a fost acesta, noi îţi oferim un cod pe care îl poţi scana şi care-ţi poate oferi informaţia de care ai nevoie.

Au mai scris: Tudor, Stănica, Mădălin şi cu mine.